fredag 25 april 2008

Finns inget att se på dumburken!

Idag fick man sluta ett par timmar tidigare, när det är så fint väder är det skönt att hinna ut lite innan kvällen tar vid.

SEn har jag och pappa ätit pizza och har varit ute och åkt en sväng. Nu sitter jag i soffan och sappar mellan tv-kanalerna men hittar tyvärr inget av värde.

Jag tror jag ger upp tv och tar en liten kvällsfika.

onsdag 23 april 2008

Kvällsfika!!

Letar fortfarande efter en genomskinlig vattenkokare, var kan jag hitta en sån!?

Va ute och cyklade ikväll också, lite motion i alla fall:) Ganska skönt att ta en tur med cykeln när man har suttit inne och jobbat hela dagen. Har varit ganska mycket med folk ute på golfbanan idag, men det är bara roligt när det börjar rulla på med spelare.

Nej nu skall jag ta en liten kvällsfika!

tisdag 22 april 2008

Säsongspremiär av Ugly Betty ikväll!

Vilket bra slut det blev på Anna Pihl igår, jag var väldigt nervös att dom inte skulle hinna reda ut det innan programet slutade. Men som tur va så gjorde dom det.

Idag har det också varit en sjukfin dag och jag satt ute ett tag på lunchen. Ikväll tog jag en cykeltur. Så härligt att vara ute i det fina vädret.

Sitter och tittar lite på tv och blir så glad när jag ser att Ugly Betty börjar ikväll. Vilken superkväll när det både är Ugly Betty och House, tjoho!

Så nu behöver jag bara vänta i ca 12 minuter till...

måndag 21 april 2008

Inlinesväder!

Sitter i våran nya soffa och ser på Sjukhuset. Solen skiner ännu ute och det är en helt underbar.

Okej idag så var man riktigt sugen på att gå ut och spela golf när man såg alla utanför som var på väg ut. Men regniga dagar sitter man inne och är glad att man över huvud taget slipper att sticka tån utanför dörren.

Dessutom börjar jag sakta men säkert känna mig piggare, men tröttheten sitter ännu i. Snart hoppas jag att jag kan ta fram inlinesen och åka en bit.

söndag 20 april 2008

Björn Gustafsson, ett litet charmtroll.

Jag såg filmen igår och den var bra.

Idag har det varit sol hela dagen och jag har suttit ute och solat lite. Man måste passa på medans det ännu är fint väder.

Sitter nu och kikar runt lite på datorn och ser om jag kan hitta något intressant. Lyssnar på lite musik på youtube. Just nu är det Christian Kjellvanders låt Two Souls som spelas. Dock den versionen som han spelade när han var i programmet Babben & Co, jag tycker personligen att den är bättre.

Ikväll skall man se Parlamentet, brukar se det när Björn Gustafsson är med. Han livar upp stämningn lite:) Han är så där gullig så att man bara vill krama på honom, men när inte det går så får man i alla fall passa på att se honom på tv.

lördag 19 april 2008

Sitter och väntar på att lördagsfilmen skall börja.

Det sista jag skrev igår var att mina systers söner låg och fnittrade inne i sängen. Dom bestämde sig att dom skulle läsa ett tag och det fick dom, när vi kom in 15 minuter senare låg dom och sov som stockar båda två.

Idag har vi varit och hämtat våran nya soffa, soffbord, matta och köksmatta. Så nu är det riktigt snyggt här hemma.

Nu sitter jag med familjen och äter godis och väntar på att lördagsfilmen skall börja "Helens små underverk". Tycker att filmen låter som den skall vara jättebra, jag kan ju ge en rapport imorgon.

fredag 18 april 2008

Lång väntan på akuten.

Åhh shit vilken dag det blev igår. På förmiddagen var jag vid frissan och fixade i ordning håret. Det är så skönt att fräscha upp håret inför sommaren, så jag både slingade det och klippte mig.

Sen efter lunch så skulle jag till doktorn, jag har haft så trögt och andas och dessutom fick jag så ont i vaden för någon dag sedan så jag skulle kolla upp det. När jag kom till doktorn så blev han orolig att jag hade fått en propp i benet och i lungan, dessutom hade jag så hög puls så han skickade in mig till Visby lasarett. Där satt jag i typ 5 timmar, de tog artärprov, venprov, ultraljud på benet och pulsmätning. Så det tog sin lilla tid att få alla svar. Men som tur var så var det inget så jag kunde äntligen få komma hem. Men nu måste jag kolla upp varför jag har så hög puls så jag skall gå med en mätare på mig som kollar mina hjärtslag en vecka.
Min dag igår blev som sagt var inte riktigt som jag tänkt mig. Men så är livet.

Idag är det då fredag och jag ligger hemma eftersom jag har lite feber. Med förhoppning att jag skall bli bra snart. Så jag passar på att se lite tv och läsa om boken ”Mina hemligheter” så jag hoppas att dagen skall rulla på ganska fort ändå.

Min syrra kom ut i eftermiddag med sina söner och vi skall ha dem till imorgon, just nu hör man hur de ligger och fnittrar inne i sängen. Undrar hur lång tid det kommer att ta innan dom somnar!?

onsdag 16 april 2008

Min favoritväska just nu!

När jag var i Stockholm sista hittade jag den här väskan. Jag bara tycker att den är helt underbart snygg och det är dessutom snyggt med en vit väska till sommaren. Den här väskan köpte jag på Wedins accent för 399 kr.

Ledig dag

Igår var jag då ledig och fick sova ut lite. Dessutom har jag en enormt dålig vana att se ”Våra bästa år” när jag ligger där på soffan och vilar. Det är troligtvis ett av det dåligaste program som någonsin gjorts, missar man tio program så hänger man ändå med i handlingen. Men ändå sitter jag där och ser på det.

Senare var man i Visby och tittade runt lite, fikade och hade det så skönt man kunde. Trots att jag var så hes att jag inte kunde prata så var det kul.

Senare på kvällen var det då House och det programmet är lika bra som Anna Pihl. Just nu har det hänt så mycket i båda serierna att man längtar så efter att få se nästa avsnitt.

måndag 14 april 2008

Korgar av bildäck och genomskinliga vattenkokare

Jag skrev aldrig igår men det hände inte så mycket, jag jobbade ett tag och sen var jag och min mor och far i stan en sväng och fikade.

Idag har jag också jobbat, men imorgon skall jag vara ledig och det skall bli ganska skönt eftersom jag är lite sjuk.

När det finns lite tid över försöker jag att sitta och titta runt lite på nätet, i förhoppning att hitta något fint som kan köpa när man väl fått egen lägenhet. Jag skulle så gärna vilja ha en genomskinlig vattenkokare, är det någon som vet var man kan köpa det? Såg ett exemplar i en tidning från family living men det står inte vilket märke det är. Sen vill jag ha Giving & Living Gummikorg, storlek medium. Korgen kostar 495 kr och är gjord på gamla bildäck. Perfekt för ved, tidningar, leksaker m.m. Dessutom gillar jag konceptet med återvinning. Den finns bl.a. att köpa på bagaren och kocken i Göteborg.

Ikväll är det Anna Pihl, så just nu längtar jag till klockan 20.00.

lördag 12 april 2008

Shopping, yeah!

Igår var jag och såg musikalen som går här på Gotland "Den hemlighetsfulla trädgården". Dom var helt otroligt bra. Min kompis är med i den, annars hade man nog aldrig gått. Men jag är super glad att jag gick, den berikade mig.

Sitter och surfar runt på nätet, är så sugen på att beställa kläder ifrån http://www.forever21.com/, dom har så mycket fina kläder. Men det är ganska dyrt att beställa ifrån USA.

Jag shoppade lite igår innan musikalen, två par shorts, en skjorta och en tjocktröja. Hur många gånger måste jag läsa En shopaholics bekännelse för att få fatta, suck, får läsa den igen.

torsdag 10 april 2008

Lägenhet och bil, ja tack!

Åhh, vad jag längtar efter en egen lägenhet. Jag är så sugen på att få gå och handla inredning till mitt eget lilla ställe. Men man måste har råd också (tänk om pengar ändå kunde växa på träd).

Dessutom flyttar man så behöver man en egen bil också. Så skall man både ha kostnad på hyra och sen lån på bil så har jag definitivt inte råd. Men jag har hittat en bil som jag gärna skulle vilja ha:)

En Toyota AYGO, dom bilarna är så gulligt små. Dock ingen bil att klämma in många i, men den är nog smidig att köra.

Kolla in den på: http://www.toyota.se/cars/new_cars/aygo/gallery.as

onsdag 9 april 2008

Byxor storlek 62

Här är dom otroligt söta byxorna jag köpte på Lindex. Nu fattas det bara en body som matchar.

Boktips för tråkiga dagar!

Idag har jag då jobbat igen. Har inte skrivit så mycket om mitt jobb, men jag jobbar som kanslist på en golfbana på Gotland. Snart börjar golfsäsongen rulla på rejält och det blir mer och mer spelare.
I morgonkväll skall jag på ett möte så troligtvis så kommer jag inte att hinna skriva förrän på fredag igen.

Idag skall jag ge er ett boktips eller rättare sagt två. Det är samma författare till båda böckerna och hon heter Sophie Kinsella och har sadlat om från ekonomireporter till författare.
Den ena boken som jag skall rekomendera är "Mina hemligheter". Boken handlar om Emma som tror att flyget som hon flyger med skall störta och avslöjar alla sina hemligheter för mannen som sitter brevid henne. Resan går bra och alla landar oskadda. Nu finns det en person i hela världen som vet alla hennes hemligheter, men det är ju inte så farligt. Världen är ju så stor så hon kommer ju aldrig att möta honom igen, eller? Den här boken är en måbra bok och man fnittrar sig igenom boken.

Den andra heter "En shopaholics bekännelser"(Bör ej läsas av någon som redan har dåligt samvete för sitt handlande)
Till skillnad från den andra boken är den här boken lite mer allvarlig. Den handlar om Rebecca som lever över sina tillgångar, trots detta fortsätter hon att handla ALLT hon vill ha. En bra bok som man tänker till när man läser.

Nu har ni fått lite bra boktips om det regnar ute och man är sugen på att krypa upp i soffan med en bok.

tisdag 8 april 2008

Solbrillor, pinsamma 6-åringar och babykläder

Idag har man då varit ledig, träffade som sagt var min kompis i Visby och fick äntligen min efterlängtade latte.

Sen var vi och tittade runt lite för att se om affärerna har fått in några roliga vårnyheter.
Har alltid varit lite kräsen när det gäller solglasögon men med vårens exemplar så finns det jättemånga som är snygga. Dock skrattade vi rejält åt vissa vi provade, man passade inte i allt:)
Köpte ett par solbrillor ganska tidigt på säsongen, ett par svarta brillor från H&M som jag trivs riktigt bra i.

Var sedan och shoppade med min systers 6-åriga dotter. Alla som överhuvudtaget någon gång har varit i kontakt med ett barn vet att dom säger vad dom tänker och tycker. Vilket kan vara roligt med också enormt pinsamt.

Systerdotter: Jag vill ha en keps!
Jag: Hur vill du att den skall se ut?
Systerdotter:Inte rosa! (Vilket är väldigt konstigt när det gäller henne, det är nämligen så att allt annat som hon sätter på sig skall vara rosa.)
Jag: Jaha okej, men vilken färg vill du då att den skall ha?
Hon funderar..
Systerdotter: Guld eller Silver
(Suck, vilka begär en 6-åring kan ha)

Vi går in i en affär, där står en man lutad mot en av hyllorna.

Systerdotter: Titta, en docka?
Jag: Nej det är ingen docka, kom nu! (PINSAMT)

Jag vågade verkligen inte titta på mannen när vi passerade honom. Ibland är det verkligen inte bra att bo på en liten ö, händer det något pinsamt är det lättare att folk känner igen en.

Jag har en släkting som skall få barn snart, vilket verkligen är super kul.
Har ni varit inne på Lindex på sistone? Deras babykläder är så fina, 70-talet är ju verkligen inne nu och jag tycker att dom verkligen har hängt på det bra, när det gäller barnkläderna. Kläderna är oranga, bruna, röda, rosa, gröna med tryck. Köpte ett par byxor i plysch som är orange och brun-randiga i storlek 62, mega söta!
Skall lägga upp en bild på dom när jag får det att fungera!

Dessutom har Lindex kommit in med kläder som har Fem Myror är fler än Fyra Elefanter tryck. Har ni inte sett dom ännu, gå in och kika dom är värda att se och klämma på. Absolut ett tips till nyblivna föräldrar.

Ikväll är det House, wippie!

måndag 7 april 2008

Tummarna knutna för sol och värme över ön

Såg precis ett avsnitt av Anna Pihl på tv, den serien är riktigt bra.

Var ute och lirade lite golf häromdagen, gick faktiskt bra för att inte ha spelat sedan slutet av augusti. Nu när det fina vädret sakta men säkert börjar komma så rycker det lite i "golfmuskeln". Man hoppas på att vädret denna sommar kommer att bli betydligt bättre än förra. Tog studenten i juni förra året och då hade vi verkligen toppen väder. Då trodde man på en riktigt fin sommar men det blev ju inte riktigt så.

Men då är det väl bara att hoppas på att det bara blir finare och finare väder och varmare och varmare temperaturer det här året. För en solig sommar på Gotland är riktigt härlig=D

Latte, Sydafrika eller varför inte Tallin

Idag har man jobbat!

Slutade ca 16.00 sen åkte man hem och lagade lite mat (Flygande Jacob) smaskens!

Imorgon är jag ledig och skall in till Visby ett tag, förhoppningvis är det fint väder och man kan gå och njuta i stan några timmar. Sen blir det nog en fika och en liten pratstund med en av mina bästa vänner. När vi sätter igång så har vi sååå kul, haha! Så imorgon blir det nog roligt framför en latte.

Är så otroligt sugen på att åka någonstans, att bara få åka iväg några dagar gärna till värmen. Man hör andra prata om det och man blir så sugen. Tänka att ligga på en strand i Sydafrika eller något. Bilderna som man ser ifrån Sydafrika ser så underbara ut.
Eller varför inte en shoppingresa någonstans. Skulle vilja åka till Tallin, hört att det skall vara en ganska så rolig stad att shoppa i med stort utbud.

Skriver imorgon, har kanske inhandlat något roligt i staden.

söndag 6 april 2008

Söndag!!

Ännu en sovmorgon, trotts detta är man ganska trött. Allergitiderna har börjat, suck!

Fortsatt med städningen idag, man samlar på sig så mycket som egentligen bara är skit.

Sen var vi i Visby en vända, handlade och fikade. Alltid skönt att åka en liten sväng.
Nu skall vi grilla!!

lördag 5 april 2008

Lördag!!

Okej jag tror att man börjar förstå hur allt funkar.

Idag är det äntligen lördag vilket betyder sovmorgon:). Det händer väl inte så mycket den här helgen, syrran kommer ut och hälsar på med sina barn och jag skall ta det lugnt och ladda inför nästa arbetsvecka. Förra helgen var jag i Stockholm vilket är trevligt att åka ibland. Som gotlänning passar man på att springa lite i affärer och shoppa som kläderna som ännu inte har kommit till Gotland. Jag och min familj bodde på hotell, åt mega frukost och jag tog ett dopp i den helt underbara bubbelpoolen på hotellet.
Det är ganska roligt att se, första dagen man är uppe förstår man inte varför alla har så brottom ner för att hinna med tunnelbanan när det går en i alla fall 7 minuter senare till samma ställe (På Gotland har man tur om bussen går en gång i timmen till Visby). Men efter ett tag kommer man in i "stockholmsrytmen" och man börjar själv springa ner för trapporna för att hinna med tunnelbanan. Snacka om att man ställer om sig lätt.

Nu skall jag äta, baka och handla lite innan besöket kommer.

fredag 4 april 2008

Nybörjare!

Nu är man själv inne i "bloggvärlden". Just nu sitter man och försöker att lära sig alla funktioner, vilket är några stycken.

Varför skall då jag blogga?
Jag gillar att skriva och tycker att det är ett utmärkt tillfälle att göra det. Jag älskar kläder, smycken, väskor, skor och smink. Därför delar jag gärna mina inköp och åsikter med andra.
Både idag och igår var jag inne i Visby och shoppade lite. I går blev det ett linne på H&M för 149 kr och idag en svart vårjacka för 400 kr på Vila. Jag behöver egentligen inga mer kläder men vem kan motstå när dom hänger där och skriker efter en:). Jag tror att jag måste omvända min tanke. Istället för att tänka att jag inte bör köpa mer kläder för min garderob är full kan jag tänka att min garderob är för liten och jag behöver en ny, större! Min största önskan är nog en walk-in-closet. Där kan jag ha alla mina kläder hängande så man ser dom bättre och alla väskor och skor uppställda på rad på hyllorna (=dröm).

Nu får man sluta och drömma och försöka lära sig alla funktioner istället.
Hörs senare!